На антивоєнних акціях в Росії затримали майже 10 тисяч людей — Центр протидії дезінформації

На антивоєнних акціях в Росії затримали майже 10 тисяч людей — Центр протидії дезінформації

Укрінформ
Від 24 лютого, дня вторгнення російських військ в Україну, на антивоєнних акціях у РФ силовики затримали 9478 осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони в Телеграмі.

«З моменту вторгнення російських військ в Україну 24 лютого в Росії на антивоєнних акціях затримали 9478 осіб», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що На акціях у містах Владивосток та Іркутськ поліцейські затримали близько 60 осіб, ще 96 осіб — у Новосибірську.

Також правоохоронці затримали активіста-блогера Іллю Курсова, активіста Владислава Зубова та активістку Олену Білоусову.

Зранку 6 березня відбувається обшук і в екс-координатора штабу Олексія Навального в Санкт-Петербурзі Дениса Михайлова.

Як повідомлялося, 2 березня російський опозиційний політик Олексій Навальний і його команда закликали росіян виходити на акції проти війни з Україною. Вони оголосили щоденний протест на центральних площах РФ – о 19:00 у будні, о 14:00 – у вихідні.

Зокрема, під час антивоєнних акцій, які відбулися з вечора 2 березня до ранку 3 березня, силовики затримали 783 осіб у ​​35 містах РФ. Частина затримань були жорстокими, людей били шокерами та тягли по землі.

Великий резонанс викликало затримання відомої російської художниці та активістки 76-річної Олени Осипової, яку в опозиційних колах називають "совістю Петербурга".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-