Трюдо каже, що Канада не має придатних для України бойових літаків

Трюдо каже, що Канада не має придатних для України бойових літаків

Укрінформ
Канада не може терміново передати Україні бойові літаки для оборони від Росії, оскільки не має в своєму арсеналі техніки, з якою знайомі українські військові.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції у Торонто заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

"Українські військові тренувалися на радянських "МІГах" та іншиїх бойових літаках, яких Канада не має", – відповів Трюдо на запитання про можливість передачі Україні бойових літаків.

Він також не підтримав ідею закриття неба над Україною силами НАТО. "Досі нам вдавалося уникати ситуації, за якої сили НАТО потраплять у прямий конфлікт із російськими військовими, й ми намагатимемося робити це й надалі. (Закриття неба – ред.) стало би не бажаним рівнем ескалації", – сказав прем’єр-міністр Канади.

При цьому він наголосив, що міжнародна спільнота продовжить накладати суворі санкції на президента РФ, його посіпак та жителів Росії, "поки вони не зрозуміють, наскільки жахливу помилку зробив Путін".

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-