Швейцарія заморозить російські криптовалютні активи

Швейцарія заморозить російські криптовалютні активи

Укрінформ
Швейцарія заморозить усі доступні криптовалютні активи, які належать росіянам і підприємствам РФ, що знаходяться під санкціями ЄС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Finanсial Times.

У п’ятницю Федеральна рада заявила, що попри діапазон санкцій, введених Брюсселем проти Москви за війну в Україні, Швейцарія включить власне положення проти криптовалют.

«Станом на сьогодні, всі чотири пакети санкцій ЄС були прийняті та реалізовані (у Швейцарії - ред.)», — сказав міністр фінансів Гі Пармелін.

З понеділка, за його словами, швейцарські банківські рахунки та активи 223 росіян, включаючи «олігархів і близьких довірених осіб Путіна», були ідентифіковані та заморожені.

Високопоставлений чиновник міністерства фінансів сказав, що необхідно зробити додатковий крок проти криптовалютних активів, оскільки країна хоче «захистити цілісність» своєї криптовалютної галузі.

«Якщо хтось тримає свій криптоключ у себе, де б він не був, то його буде практично неможливо ідентифікувати. Але якщо вони користуються крипто-сервісами — фондами, біржами тощо — ми можемо орієнтуватися на ці точки обслуговування», - сказав чиновник.

За останні роки Швейцарія стала одним із найбільших у світі центрів фінансових активів на основі блокчейну — класу цінних паперів, які піддавалися критиці через їхню можливість неправомірного використання в злочинних цілях, таких як відмивання грошей, завдяки анонімності, наданій власникам.

24 лютого Росія оголосила війну Україні. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-