Колишній головний інженер ЧАЕС закликав ядерників світу не мовчати

Колишній головний інженер ЧАЕС закликав ядерників світу не мовчати

Укрінформ
Колишній головний інженер Чорнобильської атомної електростанції Микола Штейнберг звернувся до ядерників світу щодо обстрілів Запорізької АЕС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» у Телеграмі.

«Я, Микола Штейнберг, головний інженер Чорнобильської АЕС з травня 1986 по березень 1987 року, знаю, що таке ядерна катастрофа не за підручниками, не за статтями в газетах, не за заявами політиків. Я знаю, що це для дітей та дорослих, для рідних та близьких, для тих, хто поруч із епіцентром та тих, хто за тисячі кілометрів. Я знаю, як мирний атом убиває друзів. Я знаю яких сил і скільки життя вартує боротьба з мирним атомом, що вийшов з-під контролю», - ідеться у дописі.

За його словами, «танки, що обстрілюють АЕС, – це вкотре пробите дно, аморальне та варварське ставлення до людства загалом та кожного людського життя окремо. Винуватець цього злочину – щур, вихований у стінах радянського КДБ, що відзначає таким чином чергову річницю того дня, коли здохнув його ідеал, його моральний учитель, «великий» Сталін».

«Що ще має зробити цей покидьок, щоб світ зрозумів що не глобальне потепління навколишнього середовища вб'є всіх? Вб'є цей божевільний, оточений його співучасниками, вже давно пов'язаних з ним кров'ю та своїм високодуховним вигаданим світом, готовим та здатним убивати дітей на території чужої держави та обстрілювати атомні станції», - зазначив він.

За словами Штейнберга, «його (Путіна - ред.) дружно підтримують «мирні» атомники – жоден з керівників російської атомної енергетики не лише не засудив злочинні дії свого фюрера, але й навіть не висловив побоювання щодо наслідків такої кричущої злочинної дії! Підлі боягузи!»

Він звернувся до світового співтоваріства: «А де ви, ядерники світу? Сховали голови під крило, як страуси? Ви краще за всіх інших знаєте, що ядерна трагедія не буває локальною!».

Штейнберг також звернувся до друзів, колег, енергетиків України: «Енергетики не здаються. Ви зараз наодинці, ніхто не допоможе. Витримка та спокій. Професіоналізм. Витримаємо. А вони подавляться і здохнуть. Їхня доля вже визначена. Тактичні перемоги не врятують від стратегічної поразки. Слава Україні!».

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня колона російської військової техніки у складі близько 100 одиниць підійшла до адміністративної будівлі Запорізької АЕС і почала обстріл території станції і науково-тренувального центру. Прицільні обстріли тривали до 4:30 ранку. Було вщент знищено учбово-тренувальний центр (одну з його будівель) і також зафіксовано попадання в перший енергоблок і так звану гарячу естакаду. Загарбники зайшли на територію атомної станції, взяли під контроль персонал і керівництво атомної станції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-