США скасовують депортацію українців після закінчення терміну візи

США скасовують депортацію українців після закінчення терміну візи

Укрінформ
Адміністрація Джо Байдена надасть тимчасове послаблення вимог щодо депортації та дозволи на роботу українцям, які вже перебувають у США

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Як зазначається, це дозволить українцям залишатися у США та легально працювати у країні протягом 18 місяців.

За оцінками Міністерства внутрішньої безпеки США, близько 75 тисяч українців матимуть право подати заявку на участь у програмі Temporary Protected Status. Вона дає іммігрантам, які не можуть безпечно повернутися до своїх країн через такі надзвичайні обставини, як насильницький конфлікт або стихійні лиха, можливість легально залишатися та працювати в США протягом певного періоду часу.

«Навмисний і неспровокований напад Росії на Україну призвів до війни, яка триває, безглуздого насильства, і українці змушені шукати притулку в інших країнах», – йдеться у письмовій заяві міністра внутрішніх справ США Алехандро Майоркаса.

Раніше, 3 березня, імміграційні та митні служби США заявили, що призупинили рейси з депортації в Україну через "тривалу гуманітарну кризу".

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан і оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Понад 1 мільйон українців втекли та почали прибувати до сусідніх центральноєвропейських країн після того, як Росія вторглася в Україну 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-