Для чехів, які воюватимуть за Україну, скасують відповідальність за найманство – прем’єр

Для чехів, які воюватимуть за Україну, скасують відповідальність за найманство – прем’єр

Укрінформ
Чехія скасує кримінальну відповідальність за найманство для осіб, які хочуть взяти участь у розв'язаній Росією війні на боці України.

Про це повідомив прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала у Твіттері за результатами зустрічі з президентом Мілошем Земаном, передає Укрінформ.

«На зустрічі з паном президентом ми домовилися, що людям, які хочуть поїхати воювати в Україну і воюватимуть на боці України, можемо гарантувати відсутність покарання у вигляді зняття відповідальності», – написав Фіала.

За інформацією Радіо Прага, чеський прем'єр зазначив, що неможливо надати колективну можливість вирушити на війну за кордон, а через велику кількість заявок – заявникам індивідуальне схвалення.

За останні дні до Празького Граду звернулося близько 300 осіб, зацікавлених долучитися до служби в іноземній армії. У Міноборони у середу реєструвалося понад 100 заявників.

Цікавість до служби в іноземних арміях зросла після вторгнення російської армії в Україну та звернення Президента Володимира Зеленського, який закликав громадян інших держав стати на захист України.

Як повідомлялося, у зверненні 3 березня Президент Володимир Зеленський сказав, що в Україну їдуть перші з 16 тисяч іноземних добровольців. З 1 березня, згідно з указом Президента, почав діяти безвізовий режим для іноземних добровольців.

24 лютого Президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-