У Канаді примусово посадили російський чартерний рейс в Арктику

У Канаді примусово посадили російський чартерний рейс в Арктику

Укрінформ
Російський цивільний чартерний літак, який прямував до віддаленого регіону Арктики у Канаді, здійснив примусову посадку у канадському місті Єлловнайф.

Про це повідомляє CBC News із посиланням на міністра інфраструктури Північно-Західної території Діану Арчі, передає кореспондент Укрінформу.

“...Літак та його пасажири рухалися до містечка Резолют у Нунавуті та мали намір провести заплановану наземну експедицію в Арктиці на великому всюдиході”, - сказала Арчі.

Інцидент стався у вівторок. Міністерство транспорту Канади розпочало його розслідування.

“Ми з'ясуємо, чи мало місце порушення нещодавно оголошеного повідомлення льотчикам про заборону російським літакам використовувати канадський повітряний простір”, - заявили у Мінтрансі.

Хто саме перебував на борту літака, не повідомляється.

Як повідомлялось раніше, після вторгнення РФ до України Канада закрила своє небо для російських літаків і свої води — для суден РФ.

Росія 24 лютого розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська РФ неодноразово порушували закони і звичаї ведення війни: обстрілюють мирне населення, в тому числі із забороненої зброї, використовують цивільних як «живий щит» 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-