Ермітаж в Амстердамі розриває зв'язки з музеєм у Санкт-Петербурзі

Ермітаж в Амстердамі розриває зв'язки з музеєм у Санкт-Петербурзі

Укрінформ
Ермітаж в Амстердамі розриває усі зв'язки з однойменним державним музеєм у Санкт-Петербурзі.

Як повідомляє Укрінформ, з посиланням на NOS, в амстердамському музеї були представлені витвори мистецтва з колекції російського державного Ермітажу.

“Ермітаж в Амстердамі розриває усі зв'язки з однойменним державним музеєм у Санкт-Петербурзі. Довгий час музей тримався осторонь політичних подій у путінській Росії, але нещодавній напад Росії на Україну робить це більше неможливим. Війна руйнує все, включаючи тридцять років співпраці”, - йдеться у заяві музею.

Зазначається, що виставка російського авангарду, що експонується з кінця січня в Нідерландах, закрита до особливого розпорядження.

У 2004 році було відкрито філію Ермітажу в Амстердамі. Особливість цього музею полягала в тому, що він не має власної колекції. Все, що виставлялося, фактично належить російському Ермітажу та ввозилося до Нідерландів виключно для тимчасового експонування. В амстердамському Ермітажі одночасно працювало зазвичай одна-дві виставки, які з певною періодичністю змінювалися.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Сьому добу російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-