«Рейкові партизани» у Білорусі блокують колії поблизу України

«Рейкові партизани» у Білорусі блокують колії поблизу України

Відео
Укрінформ
"Рейкові партизани" діють на території Могильовської, Гомельської та Мінської областей. Відповідальність на себе вже взяли "Буслі ляцяць" та BYpol.

Про це, як повідомляє Укрінформ, пише 24 канал із посиланням на дані білоруських силовиків.

Акції з блокування залізничних колій розпочалися 28 лютого та продовжуються. Зокрема, у ніч на 2 березня у Стовпцях затримали чоловіка із дружиною, які на залізничних коліях підпалили колоди. Вдень 2 березня у Жодіно затримано ще одного "рейкового партизана" – чоловіка 35 років.

У МВС Білорусі наголосили, що причиною цих нападів стало бажання білоруського народу допомогти Україні у боротьбі з агресією Росії. Люди готові протистояти режиму Путіна та Лукашенка, незважаючи на те, що за це їм загрожує до 20 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Також суд отримав звернення 39 держав щодо розслідування ситуації в Україні через напад Росії. Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана заявив, що робота зі збирання доказів уже розпочалася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-