У Росії затримали літню жінку, яка вийшла на акцію проти війни

У Росії затримали літню жінку, яка вийшла на акцію проти війни

Відео
Укрінформ
Під час акції протесту в Росії близько десятка поліцейських затримали літню жінку, яка тримала плакати з гаслами проти війни та за знищення ядерної зброї у всьому світі.

Як повідомляє Укрінформ відео затримання у Твітері розмістив правозахисник Агустин Антонетті.

«Російська поліція щойно заарештувала Олену Осипову, яка пережила Другу світову війну, за демонстрацію проти війни», - повідомив правозахисник.

Як видно на відео, жінка тримала два плакати, на яких було написано:

«Ні - ядерній зброї у світі. Молода Україна одразу відмовилася від ядерної зброї. А в Росії танки з ядерними зарядами зняті з озброєння з часів війни у В’єтнамі», а також «Не фізиків убивати, а заборонити (ядерну зброю - ред.), знищити негайно ядерну зброю у всьому світі, рятуючи життя на планеті».

На відео видно як натовп скандує «Ні - війні» та плескає у долоні, тоді як двоє поліцейських затримують літню жінку, ще близько семи слідують за ними.

Правозахисник також вказав, що за три дні протестів у Росії затримано вже понад 6 тисяч людей, незалежно від віку.

Як повідомляв Укрінформ, протести проти російської агресії та на підтримку України проходять по всьому світу.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-