Airbus призупинив підтримку російських авіакомпаній і постачання запчастин до РФ

Airbus призупинив підтримку російських авіакомпаній і постачання запчастин до РФ

Укрінформ
Одна з найбільших авіабудівних компаній Airbus призупинила технічну підтримку російських авіакомпаній та постачання запчастин до Росії.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Інженерний центр Airbus в Росії (ECAR) призупинив усі свої операції щодо Airbus відповідно до санкцій… Щодо інженерних послуг, які ECAR надає своїм російським клієнтам, ECAR аналізує санкції щодо експортного контролю, щоб визначити, чи можливо продовжувати цю діяльність відповідно до санкцій», - йдеться в повідомленні компанії.

Інженерний центр Airbus в Росії був створений в 2003 році в рамках спільного підприємства Airbus, Systema Invest та групи Kaskol. В ньому працюють 200 російських інженерів, повідомляється на сайті компанії.

Як передавав Укрінформ, видання WSJ писало раніше, що компанія Boeing Co. припинила постачання запчастин і технічне обслуговування російських авіакомпаній, а також свою діяльність у Москві.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-