Байден у Конгресі США: Путін не уявляє, що на нього чекає

Байден у Конгресі США: Путін не уявляє, що на нього чекає

Укрінформ
Задум кремлівського диктатора швидко захопити Україну та змусити світ закрити очі провалився, бо він наткнувся на потужний супротив українського народу, а також єдність Заходу, і Путін не уявляє, що на нього чекає далі.

З такою заявою виступив у вівторок перед Конгресом США американський лідер Джо Байден під час щорічної промови «Про стан справ у країні», повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Шість днів тому президент Росії Володимир Путін думав, що підірве засади вільного світу, що зможе примусити світ прогнутися під його погрозливий задум, але він сильно прорахувався. Він думав, що захопить Україну, а світ із цим погодиться, однак він зустрів потужну міць, якої ніколи не очікував – він зустрів український народ», - наголосив президент США на початку своєї промови.

Байден у залі Конгресу особисто привітав Посла України в США Оксану Маркарову, яка була запрошена як почесна гостя на трибуну з Першою леді. Президент висловив їй подяку, а також підтримку всім хоробрим українцям.

«Ми, Сполучені Штати Америки, стоїмо разом із народом України», - наголосив Байден.

За його словами, коли диктатори, такі як Путін, не несуть відповідальності за свою агресію, вони створюють ще більше хаосу у світі та просуваються далі, погрожуючи, в тому числі інтересам безпеки Америки. Саме для відповіді на таку агресію був створений альянс НАТО.

«Остання атака Путіна на Україну була зумисною і жодним чином неспровокованою. Він відкинув неодноразові зусилля дипломатії. Він думав, що Захід і НАТО не дадуть відповіді. І він думав, що зможе розділити нас зсередини – у цій залі (Конгресу – ред.), у нашій країні, він думав, що також розділить нас із Європою, але Путін прорахувався. Ми єдині та залишимося єдиними», - заявив президент США.

Зараз вільний світ притягає Путіна до відповідальності, боляче тисне на російську економіку та підтримує українців, продовжив він. Крім небачених санкцій, російські банки відключаються від міжнародної фінансові системи, Центробанк позбавлений можливості захищати курс рубля, заморожені багатомільярдні фонди РФ для ведення війни. Так, рубль уже втратив 30% своєї вартості, фондовий ринок Росії - 40%, російська економіка згортається, й лише Путін несе за це відповідальність.

«Ми послаблюємо військових Росії, а також технічні спроможності. Сьогодні ми бачимо, що російські олігархи не хочуть більше підтримувати цей режим»,- зауважив Байден.

Президент США також оголосив, що Америка закриває свій повітряний простір для всіх російських авіарейсів.

«Він (Путін – ред.) не має уяви, що на нього чекає», - наголосив глава Білого дому.

Байден також звернув увагу, що Сполучені Штати разом із союзниками забезпечують військову, економічну, гуманітарну та іншу підтримку Україні.

«Ми надалі підтримуватимемо українців, які продовжують боронити свою країну», - наголосив президент. Він підкреслив, що Путін створює лише хаос та насильство.

«І навіть, якщо він матиме певний успіх на полі бою, він заплатить стратегічну ціну», - зауважив Байден.

За його словами, коли ці події увійдуть в історію, там буде сказано, що Путін ослабив Росію, а Вільний світ став сильнішим.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок зранку президент США Джо Байден поспілкувався телефоном з Президентом України Володимиром Зеленським. Він запевнив українського лідера у цілковитій підтримці з боку США й інших країн Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-