П'ять країн пропускатимуть українські вантажівки без спецдозволів - Кубраков

П'ять країн пропускатимуть українські вантажівки без спецдозволів - Кубраков

Укрінформ
Польща, Болгарія, Грузія, Румунія і Туреччина пропускатимуть українські вантажні автомобілі без спеціальних дозволів на міжнародні перевезення.

Про це заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков в ефірі телеканалу "Рада", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є дружні країни - це Польща, Болгарія, Грузія, Румунія та Туреччина, які підтвердили готовність пропускати українські транспортні засоби без міжнародних дозволів. Це набагато спрощує і гуманітарну логістику, і всю допомогу, яку наразі отримує наша держава", - сказав міністр.

За його словами, Державна прикордонна служба за домовленістю з Мінінфраструктури дозволятиме виїджати за кордон водіям вантажівок віком від 16 до 60 років, які доставляють допомогу для України.

"Всі водії віком від 16 до 60 років, задіяні в організації постачання гуманітарної продукції, зможуть вільно та спокійно працювати і виконувати наші завдання", - наголосив він.

Кубраков розповів, що уряд створив низку хабів, куди надходитиме гуманітарна допомога для України.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію, тимчасово обмежено виїзд з України чоловіків віком від 18 до 60 років.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-