Парламент Нідерландів вимагає розслідувати фінансування нідерландських політиків Росією

Парламент Нідерландів вимагає розслідувати фінансування нідерландських політиків Росією

Укрінформ
У Нідерландах більшість депутатів виступила за проведення розслідування щодо фінансування нідерландських партій та окремих політиків Росією.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, у понеділок це питання обговорювалося в парламенті під час дебатів щодо ситуації в Україні.

Депутати вимагають, щоб Рахункова палата Нідерландів найближчим часом розслідувала, чи отримують фінансування якісь нідерландські партії, окремі політики від РФ, і якщо так, то яким чином.

Варто зазначити, що клопотання про це розслідування підтримали фактично всі політичні сили.

А от утрималися від голосування ультраправа PVV (Партія свободи) на чолі з Гіртом Вілдерсом, а також FVD («Форум за демократію») на чолі з Тьєррі Боде, яких час від часу критикують за проросійські погляди. Нагадаю, що FVD («Форум за демократію») був створений Боде, одним із ініціаторів референдуму щодо асоціації Україна-ЄС.

Також після нападу Росії на Україну він неодноразово заявляв, що відмовляється засуджувати дії Росії.

24 лютого за вказівкою президента Володимира Путіна Росія розпочала війну з Україною. Російські війська п'ятий день поспіль обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-