Держдеп рекомендує громадянам США залишити Росію

Держдеп рекомендує громадянам США залишити Росію

Укрінформ
Державний департамент США видав нові рекомендації для своїх громадян щодо подорожей і закликає не в’їжджати до Російської Федерації через загрозу переслідування з боку силових структур Росії та у зв’язку із агресією РФ проти України.

Про це повідомляється на сайті Держдепартаменту, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Не подорожуйте до Росії – через неспровокований та необґрунтований напад російських військових на Україну», - наголошується в документі.

При цьому звертається увага на ймовірність переслідування громадян США російськими силовиками; обмежені можливості посольства в Москві надавати допомогу громадянам США в Росії. Крім того, вказується на обмеження через COVID-19, тероризм, обмеження авіарейсів, а також самовільне виконання місцевого законодавства.

«Громадянам США варто розглянути можливість негайно виїхати з Росії через доступні комерційні варіанти», - зазначається у повідомленні.

Як уточнили в Держдепі, щодня дедалі більше міжнародних компаній скасовують рейси в та з Росії, багато країн закрили свій повітряний простір для літаків із РФ.

«З огляду на збройний конфлікт громадянам США наполегливо рекомендується не подорожувати наземним транспортом з Росії в Україну. Крім того, по всій Росії існує ймовірність переслідування іноземців, у тому числі через норми, спрямовані саме проти іноземців»,- додали в Держдепартаменті США.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-