Глава Бундесверу закликає серйозно поставитися до погроз Путіна ядерною зброєю

Глава Бундесверу закликає серйозно поставитися до погроз Путіна ядерною зброєю

Укрінформ
Союзники в НАТО мають порадитися через останні погрози Путіна ядерною зброєю, адже свою непередбачуваність він уже показав.

Про це заявила міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт радіо Deutschlandfunk, передає Укрінформ.

«До цього треба ставитися дуже серйозно і, перш за все, спостерігати за нашою розвідкою… Ми побачили, наскільки Путін непередбачуваний, і тому зараз маємо бути дуже пильними», — сказала Ламбрехт.

Вона зазначила, що «ці жести» пов’язані напевно, з тим, що путінські війська просуваються не так швидко у своєму наступі, як він, ймовірно, уявляв.

Отже, тепер він повинен діяти і тому доручив військовим привести ядерну зброю в спеціальну бойову готовність.

«Путін знає, які руйнівні наслідки матиме таке рішення для його власної країни, і інші лідери в Росії також це знають. Тому зараз потрібно зберігати холодну голову і не продовжувати цю ескалацію», - заявила німецькі політик. Вона наголосила на важливості бути готовим. «Нам також доведеться поговорити про це в НАТО», - додала глава МО ФРН.

Глава Бундесверу не виключила роззброєння в майбутньому, навіть на тлі того, що Німеччина щойно суттєво збільшила витрати на озброєння. «Ми всі не хочемо жити у світі, який має купу озброєнь та загрожує один одному». Але договори про роззброєння можна укладати лише з політиками, яким можна довіряти, підкреслила вона.

Лабмрехт назвала добрим знаком переговори обох сторін, які мають відбутися в понеділок. При цьому вона додала, що «важливо не заколисувати людину, яка збрехала всім нам».

Як повідомлялось, Німеччина відправила сьогодні озброєння Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-