Лавров не зможе потрапити на зустріч ООН у Женеві через санкції

Лавров не зможе потрапити на зустріч ООН у Женеві через санкції

Укрінформ
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров не зможе відвідати засідання Ради з прав людини ООН на високому рівні у Женеві через нові санкції проти Росії, що стосуються авіаційного сполучення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила у програмі РосТВ представник МЗС РФ Марія Захарова.

«ООН не може забезпечити приліт російської делегації до Женеви на засідання комітету з роззброєння та Ради з прав людини (ООН), і це відповідь генсека ООН», - сказала Захарова.

Причиною виникнення проблем оголошено те, що ЄС наклав на РФ авіаційні санкції, а Лавров хотів полетіти до Женеви літаком уряду РФ. «Країни не дають дозволу на проліт, але питання залежить від ООН та генсека: вони зобов'язані забезпечити прибуття делегації, тим більше в такий кризовий для світу момент, у штаб-квартиру ООН, її відділення в Женеві», — пояснила представник МЗС.

Як повідомлялося раніше, ЄС закриває повітряний простір для РФ як для регулярних, так і для чартерних рейсів. Частина країн за межами ЄС зробила так само, наприклад, Канада.

Як повідомлялося, глава держави-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив про початок «спеціальної військової операції на Донбасі». Вторгнення здійснено, у тому числі з території Білорусі.

На всій території України запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-