Фінляндія закриє повітряний простір для російських літаків

Фінляндія закриє повітряний простір для російських літаків

Укрінформ
Фінляндія готується закрити свій повітряний простір для російських повітряних суден. За словами міністра транспорту та комунікацій країни Тімо Харакка, це крок у відповідь на подальше вторгнення військ РФ до України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Як зазначається, закриття повітряного простору для російських повітряних суден завдасть серйозної шкоди фінському державному авіаперевізнику Finnair, ключовим напрямком для якого є польоти з Європи до Азії над територією РФ.

Декілька інших європейських країн, зокрема Литва та Латвія, також заявили, що закривають свій повітряний простір для російських авіалайнерів, тоді як Німеччина заявила, що готується до цього кроку.

Як повідомляв Укрінформ, Естонія, Польща, Болгарія та Чехія закрили свій повітряний простір для авіакомпаній РФ.

Як повідомлялося, глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан. Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-