Мікронезія розірвала дипломатичні відносини з РФ через вторгнення в Україну

Мікронезія розірвала дипломатичні відносини з РФ через вторгнення в Україну

Укрінформ
Влада Мікронезії, що знаходиться у Тихому океані, розірвала дипломатичні відносини з Росією через вторгнення її військ в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Channels Television.

«Дипломатичні відносини між нашими двома країнами розірвані. Україна зазнала насильницького вторгнення з боку Російської Федерації», – заявив президент Мікронезії Давид Пануело, висловлюючи солідарність з Києвом.

За його словами, Мікронезія підтримує суверенітет України.

Він зазначив, що країна відновить дипломатичні відносини з Росією лише тоді, коли остання продемонструє реальну прихильність миру, дружбі, співпраці та любові в нашому спільному людстві.

Дипломатичні зв'язки між Мікронезією та Росією були офіційно встановлені в 1999 році, але Москва не має на острові посольства, а міждержавні контакти обмежені.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі.

Президент України Володимир Зеленський у своєму звернені 25 лютого наголосив, що вторгнення Росії в Україну є початком війни в Європі.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав міжнародних партнерів слідом за Україною розірвати дипломатичні відносини з Росією на знак протесту проти її зухвалого акту збройної агресії в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-