Грузія не приєднається до санкцій проти Росії – прем'єр Гарібашвілі

Грузія не приєднається до санкцій проти Росії – прем'єр Гарібашвілі

Укрінформ
Грузія не планує приєднуватися до економічних та фінансових санкцій Заходу проти Росії. 

Про це повідомляє проект Радіо Свобода "Эхо Кавказа" з посиланням на прем'єр-міністра Іраклія Гарібашвілі, передає Укрінформ. 

«Це (введення санкцій – ред.) завдасть ще більшої шкоди нашій країні та нашому народу», – заявив Гарібашвілі.

Глава грузинського Кабміну також сказав, що не бачить необхідності проводити засідання Ради національної безпеки та позачергову сесію парламенту країни.

На запитання, чи планує він на знак солідарності відвідати Київ, Гарібашвілі зазначив, що повітряний простір України наразі закритий.

Раніше спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі заявив, що правляча партія «Грузинська мрія» відмовилася брати участь у позачерговому засіданні парламенту, звинувативши опозицію у маніпуляціях темою України. Водночас напередодні президент Грузії Саломе Зурабішвілі підписала запит щодо призначення позачергового засідання парламенту, який надійшов до її адміністрації від групи опозиціонерів після початку Росією військової операції в Україні.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що вводяться нові санкції щодо російських банків, активи яких становлять щонайменше один трильйон доларів. Крім того, США обмежать можливості Росії вести бізнес у доларах, євро, фунтах та єнах та знизить імпорт високотехнологічної продукції до країни на 50%. Обмеження також торкнуться російської промисловості та космічної галузі. Санкції запроваджуються і проти окремих чиновників, великих бізнесменів та їхніх сімей.

24 лютого Москва завдала ударів по Україні і почала війну. На території України запроваджено воєнний стан. 

Фото: Gov.ge

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-