Росіянам можуть закрити кордони: Дуда сказав, до яких санкцій готова Польща

Росіянам можуть закрити кордони: Дуда сказав, до яких санкцій готова Польща

Укрінформ
Якщо Президент РФ Володимир Путін і далі топтатиме міжнародне право, Польща буде готова підтримати санкції, які унеможливлять подорожі громадянам Росії.

Про це заявив Президент Польщі Анджей Дуда під час спільної пресконференції з президентами України Володимиром Зеленським та Литви Гітанасом Наусєдою у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На жаль, беручи до уваги і те, що санкції мусять бути дуже міцні... Польща межує з Калінінградською областю, я буду з прикрістю підтримувати санкції, які унеможливлять подорожі громадянам Росії», - зазначив Дуда.

Читайте також: Україна заслуговує на отримання статусу кандидата до ЄС – Дуда

Він підкреслив, що якщо Путін буде і надалі буде топтати міжнародне право, буде атакувати мирні держави і забирати право жити в мирі, ці далекосяжні кроки будуть необхідними.

«Складно зрозуміти, чому президент Володимир Путін і влада Росії діють таким чином, щоб повернутися до такого порядку», - наголосив польський політик.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок та середу в Україні з робочими візитами перебувають президенти Литви і Польщі.

Читайте також: Залежить від кроків Росії: Зеленський про можливість візового режиму

21 лютого президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-