МЗС Нової Зеландії викликало посла Росії через агресію щодо України

МЗС Нової Зеландії викликало посла Росії через агресію щодо України

Укрінформ
У середу, 23 лютого, Міністерство закордонних справ і торгівлі Нової Зеландії викликало посла Росії Георгія Зуєва для висловлення протесту на дії Москви щодо України впродовж останніх декількох днів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

За словами пані міністра Нанаї Магути, яка нині перебуває за кордоном, посла було викликано для висловлення рішучої незгоди влади Нової Зеландії з діями Росії останніми днями, і засудити те, що виглядає як початок російського вторгнення на територію України.

У самому відомстві підтвердили, що зустріч з послом РФ відбулася у середу вдень, але відмовилися надати будь-які додаткові деталі.

Читайте також: Нова Зеландія заявила про готовність підтримати санкції проти РФ

Як повідомлялося, у вівторок посла РФ викликали до МЗС Великої Британії для пояснень щодо порушення Росією міжнародного права та нехтування суверенітетом України.

Президент Росії Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Президент України Володимир Зеленський у зверненні до українців сказав, що Україна однозначно кваліфікує останні дії Російської Федерації як порушення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави. Вся відповідальність за наслідки у зв'язку зі згаданими рішеннями покладається на Росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-