Росію треба відрізати від SWIFT і виключити з міжнародних спортивних змагань – Качинський

Росію треба відрізати від SWIFT і виключити з міжнародних спортивних змагань – Качинський

Укрінформ
Санкції проти Росії повинні включати відмову від експлуатації обох газопроводів «Північний потік -1,2», персональні санкції проти Путіна, виключення Росії з міжнародних спортивних змагань, а також відключення від системи міжнародних фінансових розрахунків SWIFT.

Про це заявив під час пресконференції у вівторок у Варшаві лідер правлячої партії «Право і Справедливість» (PiS), віцепрем'єр-міністр РП з питань безпеки Ярослав Качинський, відповідаючи на запитання, які санкції потрібно запровадити для Росії за агресивні дії в Україні, передає кореспондент Укрінформу.

«Nord Stream-1, Nord Stream-2, cанкції у сфері фінансів – виключення з системи розрахунків (SWIFT - ред.) і ряд особистих санкцій, що повинні включати і самого Путіна. Крім того, це виключення Росії з великих спортивних подій, які плануються на цей рік в Росії і низка інших дій, що створить для Росії ряд серйозних проблем», - заявив Качинський.

За його словами, треба також пам’ятати про маєтки російських олігархів на Заході.

За його словами, ці дії можуть показати російському суспільству, що завойовування силою інших країн не є методом поведінки у сучасному світі.

Качинський підкреслив, що санкції повинні діяти до досягнення кінцевого результату і Росія має це усвідомлювати.

Віцепрем'єр-міністр РП з питань безпеки зазначив, що санкції можуть бути поступовими, але вже їх перший етап має бути серйозним. На його думку, навіть при введенні значних санкцій Росія ще певний час матиме певний запас міцності через значні фінансові запаси. Однак при введенні санкцій ці ресурси швидко зменшаться.

Відповідаючи на запитання, чи призупинення Росією сертифікації Nord Stream 2 є достатнім кроком в нинішній ситуації, Качинський підкреслив, що це “краще, ніж нічого, але все ще дуже мало”.

«Має йтися про обидва газопроводи, справу треба робити чітко: не можна постійно давати дуже агресивній країні кошти для того, щоб вона могла збільшувати свою армію»,- підкреслив він.

Читайте також: ЄС запровадить проти РФ персональні, економічні та фінансові санкції – Бербок

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 21 лютого підписав укази про визнання «Л/ДНР». Укладені угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги.

Міжнародні партнери України засудили таке рішення. Зокрема, президент США Джо Байден підписав указ про блокування майна певних осіб і заборону певних угод. Крім того, Німеччина вирішила зупинити процес сертифікації «Північного потоку-2».

Фото: PAP, Fot: Leszek Szymański

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-