Азербайджан оголосив у розшук експрезидентів Вірменії Кочаряна і Саргсяна

Азербайджан оголосив у розшук експрезидентів Вірменії Кочаряна і Саргсяна

Укрінформ
Азербайджан оголосив у розшук колишніх президентів Вірменії Роберта Кочаряна і Сержа Саргсяна.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю АПА заявив керівник відділу спеціальних розслідувань військової прокуратури Азербайджану, старший радник юстиції Еміль Тагієв. 

Він зазначив, що з лютого 1988 року «зазначені особи з метою розпалювання національної ворожнечі, ненависті між азербайджанським та вірменським народами, організовували і проводили в організаціях та установах міста зібрання за участі працівників, які були вірменами за національністю».

«Заявляли, що Карабах належить вірменам і там мають жити лише вірмени, закликали до звільнення азербайджанців з місць роботи, насильницького виселення з міста та Нагірного Карабаху, спалювання їхніх будинків, називаючи себе представниками державної влади, порушили Конституцію Азербайджанської Республіки, приєднавши 2 вересня 1991 року колишній Шаумянський район, оголосили «Нагірно-Карабаську Республіку», передали всю владу обласній Раді народних депутатів та її виконавчому комітету. Також вони ухвалили незаконне рішення про припинення на цих територіях дії законів та Конституції Азербайджанської Республіки», - сказав Тагієв.

Читайте також: Проти експрезидента Вірменії відкрили ще одну справу – про хабар

За його словами, за ці дії та скоєння інших злочинів зазначених осіб було притягнуто до кримінальної відповідальності згідно з відповідними статтями Кримінального кодексу та оголошено в розшук.

Натомість в офісі Сержа Саргсяна назвали абсурдними й цинічними звинувачення з боку Азербайджану на адресу експрезидентів Вірменії, пише агентство «Новини-Вірменія». 

В офісі Кочаряна заявили, що не здивовані порушеною в Азербайджані кримінальною справою.

Кочарян був другим президентом Республіки Вірменія, у період з 30 березня 1998 року до 9 квітня 2008 року. Також він був першим президентом невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки.

Саргсян обіймав посаду президента країни з 9 квітня 2008 року до 9 квітня 2018 року.

Фото: АРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-