Саакашвілі знову оголосив безстрокове голодування

Саакашвілі знову оголосив безстрокове голодування

Укрінформ
Експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі оголосив безстрокове голодування.

Як передає Укрінформ з посиланням на Эхо Кавказа, про це він заявив у понеділок на судовому процесі у справі про події 7 листопада 2007 року.

«Відсьогодні я оголошую безстрокове голодування. Це реакція на те, як режим поводиться зі мною і з нашим народом», – заявив Саакашвілі.

Політик каже, що його здоров'я – другорядне питання. На засіданні він зачитав листа лікаря з Нідерландів, який вважає, що повторне голодування може призвести до непоправних наслідків і смерті.

Читайте також: Саакашвілі заявляє, що йому обмежили побачення у в’язниці - тепер раз на місяць

У понеділок у Тбіліському міському суді триває судовий процес колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі у зв’язку з обвинуваченням у справі про події 7 листопада. Державне обвинувачення закидає Саакашвілі масовий розгін мітингувальників 7 листопада 2007 року, вторгнення у телекомпанію «Імеді» і заволодіння злочинним шляхом майном, що належить Бадрі Патаркацишвілі.

Обвинувачення колишньому президентові Грузії було висунуте за статтею 333 КК Грузії, що передбачає перевищення службових повноважень, що спричинило суттєве порушення прав фізичних або юридичних осіб, законних інтересів суспільства або держави, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Читайте також: Україна визнала Саакашвілі потерпілим у справі про неналежне поводження у грузинській в'язниці

У цій справі як обвинувачені разом із Саакашвілі проходять Вано Мерабішвілі, Зураб Адеішвілі, Давид Кезерашвілі та Гігі Угулава.

Як повідомляв Укрінформ, раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що Україна офіційно визнала колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі потерпілим у справі щодо неналежного поводження у грузинській в'язниці.

Зазначений процесуальний статус дає підстави Саакашвілі надалі скористатися своїми правами як потерпілого на різних стадіях кримінального провадження.

Читайте також: Саакашвілі на суді у Тбілісі заспівав Гімн України

14 січня цього року було розпочато провадження за фактом скоєння злочину проти Саакашвілі, передбаченого частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України, а саме перевищення посадових повноважень працівниками правоохоронних органів Грузії під час тримання Саакашвілі.

20 жовтня Саакашвілі офіційно обвинуватили у незаконному перетині кордону, який, за даними слідства, він здійснив 28 вересня, коли таємно прибув до грузинського порту Поті з України на судні, яке перевозило вантажівку з молочною продукцією.

Стаття за незаконний перетин кордону передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Саакашвілі голодував 50 днів у в'язниці.

20 січня прокуратура Грузії не задовольнила визнання експрезидента Міхеїла Саакашвілі потерпілим "через необґрунтованість", водночас дозволила адвокатам ознайомитися з кримінальною справою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-