Шольц сьогодні увечері зателефонує Путіну

Шольц сьогодні увечері зателефонує Путіну

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц планує обговорити поточну ситуацію з президентом РФ Володимиром Путіним у понеділок. 

Про це повідомив речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт, передає кореспондент Укрінформу.

За словами речника, Шольц зателефонує Путіну в понеділок увечері. Ці перемовини, зазначив Гебештрайт, узгоджені та «проговорені» з президентом Франції Еммануелем Макроном, який телефонував у Кремль напередодні, та йшлося про можливий саміт президентів США і РФ.

Як сказав речник федерального уряду, Берлін вітає готовність американського лідера Джо Байдена до зустрічі з Путіним та сподівається, що російський президент прийме це запрошення. Водночас у Німеччині взяли до уваги заяви речника Путіна щодо того, що зустрічі наразі «не планується».

Читайте також: На Банковій розповіли деталі зустрічей Зеленського у Мюнхені

«Ситуація є надзвичайно небезпечною, що підсилюється тим, що навчання в Білорусі не завершилися, а були продовжені на невизначений час», - сказав Гебештрайт. Він підкреслив, що наразі треба спрямувати всі зусилля для запобігання катастрофі.

Як повідомлялося, 20 лютого держсекретар США Блінкен заявив про готовність президента США Байдена обговорити з Путіним ситуацію навколо України у будь-який час і в будь-якому форматі. 21 лютого речниця Білого дому Джен Псакі сказала, що Байден дав принципову згоду на зустріч із Путіним після переговорів глав двох зовнішньополітичних відомств. У Єлисейському палаці повідомили, що президент Франції Еммануель Макрон запропонував Путіну та Байдену провести саміт щодо питань безпеки в Європі, і обидві сторони дали принципову згоду. Натомість прессекретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що саміт президентів Росії та США Володимира Путіна та Джо Байдена наразі не планується.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-