Ексміністр оборони США назвав Путіна «персонажем із Достоєвського»

Ексміністр оборони США назвав Путіна «персонажем із Достоєвського»

Укрінформ
Колишній міністр оборони США генерал Джеймс Меттіс порівняв президента РФ Володимира Путіна з персонажем романів Федора Достоєвського, якому мариться, що Росію оточили страховиська.

Про це Меттіс сказав під час Українського ланчу в Мюнхені, організованого Ялтинською Європейською Стратегією (YES) та Фондом Віктора Пінчука, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Пан Путін – це персонаж із Достоєвського, в уяві якого страховиська оточили Росію. Він бачить тільки дві категорії людей: тих, хто йому кориться, і ворогів», - сказав генерал.

На його думку, якщо Путін зможе утримувати ініціативу, не просуваючи війська, то «це ще добре».

Читайте також: Світ не повірить у вигадки Кремля для виправдання агресії проти УкраїниБербок

«Проте він має всі сили і засоби для цього. Проблема - це наступний день після того, як він зважиться на вторгнення. Але ми на Заході зробимо все необхідне (щоб зупинити Путіна – ред.), - запевнив ексміністр оборони США.

Як повідомляв Укрінформ, у Мюнхені проходить конференція з безпеки, яка є одним із ключових аналітичних форумів для обговорення загроз та викликів перед континентом у цій сфері. Однією з ключових тем для обговорення цього року є військове нарощування Росії вздовж кордонів України та наслідки цих дій для всієї системи європейської та євроатлантичної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-