Трансатлантичні партнери вважають загрозу нападу Росії реальною

Трансатлантичні партнери вважають загрозу нападу Росії реальною

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц, президенти США Джо Байден, Франції Еммануель Макрон, Польщі Анджей Дуда, Румунії Клаус Йоханніс, прем’єр-міністри Італії Маріо Драгі, Великої Британії Борис Джонсон і Канади Джастін Трюдо, а також очільники ЄС і НАТО провели ввечері п’ятниці телефонну нарада щодо ситуації в Україні та навколо неї.

Про це повідомив речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт, передає Укрінформ.

Канцлер обговорив ситуацію в Україні та навколо неї на телефонній конференції з президентом США Байденом та іншими європейськими та трансатлантичними партнерами, «усі зійшлися на думці, що небезпека російського нападу на Україну дуже реальна».

Лідери також єдині в очікуванні, що Росія повинна утримуватися від провокацій та подальшої ескалації, а натомість надіслати терміново необхідний сигнал щодо деескалації та знову надати відповідь, конструктивну, на пропозиції щодо переговорів від США та союзників, повідомив речник.

Читайте також: Лідери G7 наступного тижня обговорять ситуацію навколо України

Зараз головним завданням є тримати відкритим вікно для дипломатії, в цьому сенсі уряд США оцінить останню відповідь Росії.

«Реалізація Мінських домовленостей має продовжуватися за підтримки Німеччини та Франції в Нормандському форматі», - констатували лідери.

Вони знову висловили свою незмінну солідарність і підтримку Україні.

Водночас глави держав, урядів і міжнародних організацій підтвердили готовність прийняти рішення про дуже далекосяжні заходи у разі подальшої агресії Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-