Німеччина перекинула винищувачі в Румунію

Німеччина перекинула винищувачі в Румунію

Відео
Укрінформ
Військово-повітряні сили Німеччини перекинули в Румунію винищувачі для посилення охорони повітряного простору на південному фланзі НАТО.

Про це повідомляється на сайті Бундесверу, передає Укрінформ.

Зазначається, що до Румунії вилетіли три винищувачі Eurofighter із 74-ї тактичної ескадрильї німецьких ВПС.

Літаки будуть значною мірою інтегровані в італійський контингент, який уже перебуває на місці. Окрім техніки, до Румунії відбули із Німеччини близько 60 солдатів.

Згідно з повідомленням, під час двотижневих навчань відпрацьовуватимуться координація та взаємодія для захисту південно-східного повітряного простору НАТО.

«Місія з охорони повітряного простору є важливим елементом підвищення оперативної сумісності та здатності надавати ефективну підтримку союзникам по НАТО, якщо це необхідно», – заявив полковник Гордон Шнітгер, командир 74-ї тактичної ескадрильї ВПС.

Читайте також: Німеччина додатково відправляє 350 солдатів до Литви

Як повідомлялося, місія з охорони повітряного простору на півдні — це захід колективної оборони НАТО. Місія покликана захистити південно-східний повітряний простір і союзників Альянсу в південно-східній Європі від загроз їх територіальній цілісності. У рамках місії бойові літаки партнерів по Альянсу дислокуються по черзі на румунській авіабазі «Міхаель Когальнічану» поблизу міста Констанца на Чорному морі.

Фото: @Team_Luftwaffe

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-