Над Польщею пронісся буревій, сотні тисяч людей залишились без світла

Над Польщею пронісся буревій, сотні тисяч людей залишились без світла

Фото, відео
Укрінформ
Буревії, що пронеслися над Польщею минулої доби та у четвер, призвели до загибелі щонайменше однієї людини, багато постраждалих.

Сильний вітер повалив сотні дерев по всій країні, зірвав десятки дахів, понад 300 тис. користувачів залишаються без світла, повідомляє Укрінформ із посиланням на Rmf24.pl.

Так у Любуському воєводстві (південний захід РП) у результаті падіння дерева на автомобіль загинув 70-річний чоловік. У цьому ж воєводстві дерево впало на інший автомобіль, постраждала жінка. На автомагістралі А1 у напрямку Гданська через сильні пориви вітру перекинувся вантажний автомобіль, водій отримав травми.

Над Польщею пронісся буревій / Фото: Powiat Krakowski 112, PSP, Józef Polewka / RMF FM

У Кракові в результаті сильних поривів вітру впав 30-метровий підйомний кран: рятувальники намагаються реанімувати оператора крана, на землі в результаті його падіння постраждало троє робітників.

Читайте також: Буревії у Польщі повалили сотні дерев та залишили без електрики десятки тисяч людей

Рятувальники інформують про десятки зірваних дахів у багатьох регіонах Польщі. Зокрема, у населеному пункті Добжица Великопольського воєводства (захід країни) сильний вітер зірвав або пошкодив дахи з близько 30-ти будинків.

По всій Польщі без світла залишається понад 320 тисяч користувачів електроенергії.

Польські метеорологи прогнозують, що негода триватиме і в четвер упродовж дня.

Читайте також: Буревій на Буковині вночі зірвав дах зі школи

Урядовий центр безпеки Польщі розіслав жителям країни смс-повідомлення, в якому попередив про сильні пориви вітру 16-17 лютого, складні умови на дорогах і можливі перебої з електроенергією. У Центрі закликали жителів країни без потреби не залишати свої домівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-