Бомбардувальники РФ порушили заборонений повітряний простір Сирії – CNN

Бомбардувальники РФ порушили заборонений повітряний простір Сирії – CNN

Укрінформ
Американські винищувачі та інші повітряні судна коаліції супроводжували російські літаки, що порушили заборонений повітряний простір у Сирії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN.

За даними видання, вантажний літак і два бомбардувальники Ту-22 залетіли в зону безпеки Східної Сирії, яка простягається від міста Дайр-ез-Заур до кордону з Іраком.

Сили коаліції на чолі зі США, які контролюють цю зону, не отримали повідомлення про перебування там російського літака. Тому американські винищувачі F-16 супроводжували його, поки той не покинув зону.

Приблизно через шість годин американським літакам довелося супроводжувати ще один російський вантажний літак і бомбардувальник, які знову залетіли в заборонений повітряний простір.

Читайте також: Сирія звинуватила Ізраїль у ракетній атаці, ЦАХАЛ назвав це ударом у відповідь

У вівторок Міністерство оборони Росії заявило, що перекинуло стратегічні бомбардувальники Ту-22М і винищувачі МіГ-31к з гіперзвуковими ракетами на авіабазу в Сирії для проведення військових навчань, повідомляє Reuters.

Раніше Кремль оголосив, що всі його військово-морські флоти беруть участь у навчаннях, у яких задіяно понад 140 військових кораблів і десятки літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-