Прем'єрка Литви про бойкот Олімпіади: Спорту без політики не буває

Прем'єрка Литви про бойкот Олімпіади: Спорту без політики не буває

Укрінформ
Рішення Литви про дипломатичний бойкот Олімпіади у Пекіні пояснюється тим, що неможливо дивитися на спорт цілком окремо від політики.

Про таке заявила прем’єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте в інтерв’ю Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Відтак, навіть при наявній участі спортсменів країни на Олімпіаді, офіційні дипломатичні делегації не включають в себе високопосадовців, пояснила вона.

«Спортсмени беруть участь в Олімпіаді, і завжди є ці делікатні дебати. Я думаю, це так само, як коли ми говорили про концерти: «Не змішуйте політику і культуру, не змішуйте спорт і все інше». Але їхнього змішання уникнути не можливо, це моє основне твердження. Була також частина наших політичних діячів, котра закликала спортсменів не брати участь, однак ми маємо делегацію спортсменів на Олімпіаді, проте представники уряду участі не беруть. Я думаю, що це позиція, котру зайняли чимало країн Заходу, що попри участь спортсменів, офіційні делегації не включають прем’єр-міністрів, президентів чи інших високопосадовців», – зазначила Шимоніте.

Читайте також: Китай дозволив делегації ООН відвідати Сіньцзян, де тривають переслідування уйгурів

Нагадаємо: німецьке відділення правозахисної організації Human Rights Watch (HRW) вимагає відставки голови Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха та його оточення. Правозахисники наполягають на відставці чиновників МОК через відмову останніх засудити Китай за порушення прав уйгурів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-