Ізраїльські авіакомпанії збільшують кількість рейсів з України

Ізраїльські авіакомпанії збільшують кількість рейсів з України

Укрінформ
Ізраїль через загрозу нового вторгнення російських військ до України активізував зусилля з повернення своїх громадян додому.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times of Israel.

У суботу, 12 лютого, голова уряду Ізраїлю Нафталі Беннет провів засідання уряду з приводу ситуації довкола кордонів України.

"Прем'єр-міністр Нафталі Беннетт прагне евакуювати якомога більше ізраїльтян з України до вівторка на тлі зростання побоювань щодо російського вторгнення", - йдеться у повідомленні.

За оцінками МЗС Ізраїлю в Україні наразі перебувають 10-15 тис. громадян країни; авіакомпанії екстрено пропонують додаткові рейси.

Ізраїльські чиновники вважають, що вікно для евакуації громадян з України швидко закривається й може зачинитися до ранку середи 16 лютого.

Читайте також: Австралія тимчасово переносить посольство з Києва

Міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц доручив військовим готуватися до сценарію, за якого знадобиться їх допомога для евакуації ізраїльтян з України. Втім, джерела безпеки повідомили, що цей сценарій вважається останнім варіантом, а цивільні авіалінії будуть кращим видом транспорту протягом запланованої евакуації з України.

Як повідомляє портал Newsru.co.il, авіакомпанії Arkia, El Al та Israir заявили про збільшення кількості рейсів з Києва, щоб ізраїльтяни могли повернутися додому. Arkia призначила два додаткові рейси з Києва на понеділок та один додатковий рейс з Одеси на вівторок. Квитки коштують від 200 до 350 доларів.

Як повідомлялося, у четвер РФ та Білорусь розпочали спільні масштабні військові навчання «Союзна рішучість-2022» поблизу кордону України.

Окрім того, Москва продовжує деструктивну діяльність в Азово-Чорноморському регіоні, оголосивши великі райони Азовського та Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 до 19 лютого у зв'язку з проведенням навчань, які передбачають ракетні та артилерійські стрільби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-