Папа Римський закликав відновити Нормандський формат

Папа Римський закликав відновити Нормандський формат

Укрінформ
Папа Франциск заявив, що «війна є безумством», та висловив надію, що конфлікт між Україною та Росією можна залагодити дипломатичним шляхом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters

Виступаючи в середу перед прочанами, Франциск подякував усім, хто взяв участь у зініційованій ним молитві за мир в Україні 26 січня.

«Давайте продовжимо благати Господа про мир, аби напруження та загрозу війни можна було подолати через серйозний діалог, а також, щоб цій меті міг слугувати Нормандський формат. І давайте не забувати, що війна – це безумство», - заявив Франциск.

ЗМІ відзначає, що у вівторок глава Української греко-католицької церкви блаженніший Святослав заявив, що запросив Франциска відвідати Україну. За його словами, це буде великий жест, який допоможе у встановленні миру.

Читайте також: Папа Римський закликав якомога частіше молитися за мир в Україні

Як повідомлялось, 26 січня 2022 р на заклик Папи Франциська у різних країнах світу пройшла молитва за мир. Папа Франциск, проголосив спеціальний день молитви, пов’язаний зі зростанням напруження навколо кордонів України. Святіший Отець особисто того дня очолив таку молитву.

Фото: vaticannews.va

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-