Іран заявляє, що створив нову балістичну ракету із дальністю стрільби до 1450 км

Іран заявляє, що створив нову балістичну ракету із дальністю стрільби до 1450 км

Укрінформ
Іранська державна агенція новин Tasnim заявила, що Іран створив нову балістичну ракету з дальністю стрільби до 1450 км. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Ця стратегічна зброя – це далекобійна ракета третього покоління, яка працює на твердому паливі та може пробивати ракетний щит із високою маневреністю», - йдеться у повідомленні Tasnim.

Повідомляється, що ракету продемонстрували під час відвідин керівництвом іранської армії ракетної бази Корпусу вартових Ісламської революції (КСІР). Також у повідомленні йдеться, що ця нова ракета є швидшою та модернізованою версією ракети «Хейбаршекан».

Читайте також: КНДР побудувала секретну базу для міжконтинентальних ракет

ЗМІ відзначає, що ця новина з’явилася за день після відновлення у Відні перемовин щодо ядерної угоди. Перемовини розпочалися знову після того, як зайшли в глухий кут наприкінці минулого року.

Цю угоду США скасували за президентства Дональда Трампа та наклали на Іран жорсткі санкції. Після минулого раунду перемовин Іран заявляв, зокрема, що Вашингтон має «ухвалити політичне рішення» про скасування санкцій проти Ісламської Республіки».

Читайте також: Данія звинуватила Росію, Китай та Іран у шпигунській загрозі

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про скасування санкцій щодо цивільної ядерної програми Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-