У США ув’язнили ексбанкіра за оборудки з Манафортом

У США ув’язнили ексбанкіра за оборудки з Манафортом

Укрінформ
У США суд ув'язнив колишнього гендиректора чиказького Федерального ощадного банку Стівена Калка на один рік і один день за надання ризикованих кредитів на $16 млн Полу Манафорту - в обмін на обіцянку посади в адміністрації США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Калк також має заплатити 1 млн 250 тис. доларів США штрафу та попрацювати 800 годин на громадських роботах. А ще він перебуватиме під наглядом правоохоронців впродовж двох років після відбуття покарання.

До рішення суду апеляційної інстанції ексбанкір перебуватиме на волі під заставою.

«Стівен Калк зловживав своїм становищем генерального директора банку, застрахованого на федеральному рівні, під час спроби отримати престиж і владу», - заявив прокурор Дамієн Вільямс.

Читайте також: Справу Трампа щодо втручання у вибори в Джорджії розслідуватиме спеціальне журі

Він додав, що Калк обміняв мільйони доларів високоризикованих позик заради можливості отримати посаду на найвищому рівні Міністерства оборони США.

Як повідомляв Укрінформ, у липні минулого року ексгендиректора чиказького Федерального ощадного банку Стівена Калка визнано винним у наданні ризикованих кредитів на $16 млн Полу Манафорту - в обмін на обіцянку посади в адміністрації США.

Самого Манафорта було засуджено до 7,5 року позбавлення волі, але в грудні 2020-го він був помилуваний тодішнім президентом Трампом.

Фото: Jefferson Siegel for The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-