Американський суд визнав есбанкіра винним в оборудках з Манафортом

Американський суд визнав есбанкіра винним в оборудках з Манафортом

Укрінформ
Ексгендиректора чиказького Федерального ощадного банку Стівена Калка визнано винним у наданні ризикованих кредитів на $16 млн Полу Манафорту - в обмін на обіцянку посади в адміністрації США.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NBC News.

«Калк використовував банк, яким керував, як особисту скарбничку, щоб спробувати купити собі престиж і владу, Сьогоднішній вердикт дає зрозуміти, що корупція на вищих рівнях федеральних фінансових установ переслідуватиметься».- заявив у федеральному суді Мангеттена (Нью-Йорк) прокурор Одрі Штраус.

Як зазначається, протягом липня 2016-го - січня 2017 року Калк схвалив декілька високоризикованих кредитів для Манафорта.

Поки кредити очікували на схвалення, Калк надав Манафорту список посад, які б він хотів обійняти. Насамперед його цікавили високі крісла в Казначействі США, пости міністра торгівлі та міністра оборони. Список також включав посади послів, зокрема у Великій Британії, Франції, Німеччині, Італії.

Читайте також: Втручання у вибори: ФБР пропонує $250 тисяч за дані про російського «друга» Манафорта

Як зазначає видання, Манафорт отримав три окремі кредити Федерального ощадного банку в грудні 2016-го й січні 2017 року на купівлю будинків у Нью-Йорку та Вірджинії. Резюме Калка він надіслав Джареду Кушнеру, зятеві Трампа. У результаті Калк пройшов співбесіду в Trump Tower, але жодної роботи в адміністрації йому не запропонували.

56-річному Калку загрожує до 30 років позбавлення волі. Ухвалення вироку призначено на січень 2022 року.

Як повідомлялося, Манафорта було засуджено до 7,5 років позбавлення волі, але в грудні 2020-го він був помилуваний тодішнім президентом Трампом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-