Справу Трампа щодо втручання у вибори в Джорджії розслідуватиме спеціальне журі

Справу Трампа щодо втручання у вибори в Джорджії розслідуватиме спеціальне журі

Укрінформ
У США в окрузі Фултон штату Джорджія скличуть спеціальне велике журі для розслідування намагань експрезидента Дональда Трампа скасувати результати президентських виборів 2020 року в цьому штаті.

Про це передає Укрінформ з посиланням на CNN.

Раніше окружний прокурор округу Фултон Фані Вілліс, яка розслідує справу, подала запит на призначення спеціального великого журі з 2 травня. У понеділок судді Вищого суду округу схвалили цей запит.

Спеціальне велике журі займатиметься виключно розслідуванням справи Трампа, тоді як звичайні великі журі розглядають безліч справ і не можуть приділяти достатньо часу одній.

Читайте також: Спроби Трампа скасувати результати виборів може розглянути спеціальне велике журі

За словами Вілліс, спеціальне велике журі необхідне їй також для того, щоб надсилати повістки про виклик свідків для давання показань і збору додаткових доказів. Найважливіші свідки відмовилися брати участь у процесі, і велике журі може зобов’язати їх дати свідчення.

Вілліс заявила, що очікує ухвалення рішення про висунення звинувачень проти Трампа в першій половині 2022 року.

Читайте також: Конгрес США викликав чотирьох юристів Трампа на слухання щодо штурму Капітолія

Нагадаємо: вибори у штаті Джорджія - одна з двох кримінальних справ, пов'язаних із Трампом та його оточенням. Друга – стосується перевірки його фінансових угод окружним прокурором Мангеттена.

Розслідування Вілліс стосується діяльності Трампа упродовж двох місяців між його поразкою на виборах та затвердженням результатів у Конгресі, включаючи телефонний дзвінок державному секретареві штату Джорджія Бреду Раффенспергеру з вимогою «знайти 11 780 голосів» - для здобуття переваги. Це був один із кроків, зроблених Трампом та його союзниками для скасування результатів виборів у Джорджії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-