Спроби Трампа скасувати результати виборів може розглянути спеціальне велике журі

Спроби Трампа скасувати результати виборів може розглянути спеціальне велике журі

Укрінформ
У США окружний прокурор округу Фултон у штаті Атланта Фані Вілліс звернулася до судді з проханням скликати спеціальне велике журі для розслідування спроб експрезидента Дональда Трампа скасувати результати виборів 2020 року в Джорджії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Нью-Йорк таймз».

Найважливіші свідки відмовилися брати участь у процесі, і велике журі може надіслати їм повістки, які зобов'язують дати свідчення.

Спеціальне велике журі займатиметься виключно розслідуванням справи Трампа, тоді як звичайні великі журі розглядають безліч справ і не можуть приділяти достатньо часу одній, зазначає видання.

Читайте також: Конгрес США викликав чотирьох юристів Трампа на слухання щодо штурму Капітолія

Вибори у штаті Джорджія - одна з двох кримінальних справ, пов'язаних із експрезидентом США Дональдом Трампом та його оточенням. Друга – стосується перевірки його фінансових угод окружним прокурором Мангеттена.

«Окружна прокуратура отримала інформацію, яка вказує на ймовірність того, що проведення виборів у штаті Джорджія у 2020 році, включаючи вибори президента США, супроводжувалося кримінальними порушеннями, - написала прокурор головному судді Вищого суду округу Фултон Крістоферу Брашеру. - Ми доклали чимало зусиль щодо опитування численних свідків та збору доказів, але значна кількість їх відмовилася співпрацювати зі слідством без повісток».

Читайте також: Штурм Капітолія: Байден звинуватив Трампа у поширенні «павутини брехні»

Зокрема, серед тих, хто відмовився співпрацювати, був державний секретар штату Джорджія Бред Раффенспергер.

Розслідування Вілліс стосується діяльності Трампа протягом двох місяців між його поразкою на виборах та затвердженням результатів у Конгресі, включаючи телефонний дзвінок Раффенспергеру з вимогою «знайти 11 780 голосів» - для здобуття переваги. Це був один із кроків, зроблених Трампом та його союзниками для скасування результатів виборів у Джорджії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-