Місія ОБСЄ виявила 21 новий бліндаж біля окупованого Луганська

Місія ОБСЄ виявила 21 новий бліндаж біля окупованого Луганська

Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала 21 довгострокову вогневу точку/бліндаж, розміщені біля дороги неподалік н.п. Новосвітлівка, що в 16 км на південний схід від тимчасово окупованого Луганська.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 28/2022, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 7 лютого.

"5 лютого орієнтовно за 2,5 км на північний захід від н. п. Новосвітлівка (непідконтрольний урядові, 16 км на південний схід від Луганська), уздовж дороги місцевого значення, яка веде на схід у напрямку н. п. Огульчанськ (непідконтрольний урядові, 25 км на схід від Луганська), команда СММ бачила загалом 21 довгострокову вогневу точку/бліндаж, розміщені на відстані від 6 до 300 м на північ і південь від дороги (деякі у прилеглих полях або уздовж лісосмуг)", - йдеться у звіті.

Читайте також: Окупанти на сході України обстріляли безпілотник ОБСЄ

За оцінкою СММ, "усі зазначені споруди встановлені нещодавно".

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого ГУР МОУ повідомило, що командування ЗС РФ продовжує утримувати у готовності до застосування з’єднання і частини оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також: ОБСЄ знову виявила російські «глушилки» в окупованих районах на сході України

Зокрема, противник провів планову ротацію передових підрозділів 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів з посиленням їх снайперськими парами та розрахунками протитанкових ракетних комплексів для нанесення втрат особовому складу Об’єднаних сил та провокування вогню у відповідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-