Три країни обговорять санкції проти КНДР через запуски ракет

Три країни обговорять санкції проти КНДР через запуски ракет

Укрінформ
Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів цього тижня зустрінеться з чиновниками з Японії та Південної Кореї, щоб обговорити ракетні випробування Північної Кореї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У неділю Державний департамент оприлюднив заяву, у якій ідеться, що американський уповноважений Сунг Кім 12 лютого проведе на Гонолулу тристоронню зустріч із представниками Японії та Південної Кореї.

«Метою зустрічі є обговорити широке коло питань, включаючи повну денуклеаризацію Корейського півострова», - йдеться у заяві Держдепу.

Повідомляється, що на зустрічі також будуть присутні представник Японії Фунакоші Такехіро та Південної Кореї Ной Кю-дук.

Читайте також: Японія посилює готовність через запуск балістичної ракети КНДР

ЗМІ відзначає, що на цій зустрічі швидше за все піде мова про санкції проти Північної Кореї, яка у січні провела дев’ять запусків ракет – найбільше за один місяць за всю історію ракетної програми КНДР. США заявляють про те, що Пхеньян далі, попри рішення ООН, розвиває свою ядерну програму, а також продовжує випробування балістичних ракет. Окрім цього, північнокорейських хакерів звинувачують у проведенні кібератак, у тому числі на біржі криптовалюти.

Як повідомляв Укрінформ, 30 січня КНДР запустила ще одну балістичну ракету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-