США відновлять винятки з санкцій проти Ірану

США відновлять винятки з санкцій проти Ірану

Укрінформ
Адміністрація президента США Джо Байдена має намір скасувати санкції, введені колишнім головою Білого дому Дональдом Трампом щодо цивільної ядерної програми Ірану 2020 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Таким чином, Вашингтон хоче «полегшити» обговорення технічних аспектів на заключному етапі переговорів про іранську ядерну програму у Відні.

Переговори спрямовані на те, щоб Сполучені Штати повернулися до угоди 2015 року, а Іран відновив її дотримання. Угоди було досягнуто за колишнього президента США Барака Обами, і Байден пообіцяв спробувати повернути до нього Сполучені Штати.

Читайте також: Ізраїль не збирається виконувати ядерну програму з Іраном

Держдеп направив до Конгресу звіт, підписаний держсекретарем Ентоні Блінкеном, у якому пояснюється, що відновлення виключень із санкцій допоможе переговорам у Відні щодо повернення до угоди, досягнутої між Іраном та групою країн, включаючи Китай, Францію, Німеччину, Росію, Велику Британію та Сполучені Штати. Угода офіційно називається Спільним всеосяжним планом дій (СВПД).

Сполучені Штати та Іран з квітня провели у Відні вісім раундів непрямих переговорів, спрямованих на відновлення дії пакту про скасування санкцій проти Тегерана в обмін на обмеження його ядерної програми. Офіційного оголошення про те, коли почнеться дев'ятий раунд, не було, але очікується, що це може статися наступного тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-