У Deutsche Welle назвали «неадекватною» відповідь Росії на заборону RT у Німеччині

У Deutsche Welle назвали «неадекватною» відповідь Росії на заборону RT у Німеччині

Укрінформ
Генеральний директор німецького мовника Deutsche Welle Петер Лімбург заявив, що оскаржуватиме закриття бюро телерадіокомпанії в Російській Федерації у судових інстанціях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.  

Лімбург вважає, що це рішення стане ударом для московських кореспондентів DW. «Важко погодитися з тим, що їм доведеться зупинити роботу з дня на день», - сказав він.

Очільник Deutsche Welle додав, що це рішення не можна розглядати як адекватну відповідь на санкції проти каналу RT в Німеччині, враховуючи, що російським журналістам все ще дозволено продовжувати роботу в країні та відмінності між DW як суспільним мовником та RT як державним мовником.

«Ми очікували якихось заходів з боку російської сторони, але я думаю, що це повністю надмірна реакція російського уряду», – зазначив Лімбург.

Читайте також: Росія закриває Deutsche Welle у відповідь на заборону Russia Today

«Ми зробимо необхідні правові кроки та спробуємо перевірити, чи законні ці заходи навіть за російськими стандартами», – сказав він.

Федеральний міністр у справах культури та ЗМІ Німеччини Клаудія Рот розкритикувала це рішення та заявила, що Москва виявила "хибну еквівалентність" між RT і DW.

"Заборона мовлення Deutsche Welle в Росії та закриття її офісу в Москві є абсолютно неприйнятними", - сказала урядовець.

Вона зауважила, що таке рішення, яке, очевидно має на меті контрреакцію на рішення німецького регулятора заборонити розповсюдження німецькомовних програм Russia Today Deutschland, є безпідставним. RT DE веде мовлення без ліцензії та не подала заявку на отримання ліцензії, що і стало причиною рішення про заборону мовлення. Але ж DW має всі необхідні документи для роботи.

«Це зовсім інша ситуація, ніж у DW, у якої відкликають ліцензію», - підкреслила державний міністр.

Вона також звернула увагу на те, що DW на відміну віт RT є незалежним від держави ЗМІ.

«Це означає, що, на відміну від RT DE, німецька держава не має впливу на програмування DW», - додала політик. Вона «настійно закликала» російську сторону не зловживати проблемами ліцензування мовника RT як політичною реакцією та наголосила на необхідності чітких кроків з деескалації у відносинах між двома країнами.

На захист колег стала й Німецька асоціація журналістів (DJV), яка закликала президента Росії Володимира Путіна негайно скасувати заборону на мовлення Deutsche Welle в Росії. «Немає жодного виправдання для цього різкого цензурного заходу», – сказав голова DJV Френк Юбералль.

Як повідомлялося, Комісія з ліцензування та нагляду за органами ЗМІ Німеччини не дозволила мовлення російського пропагандистського каналу RT DE (Russia Today Deutschland).

Російський уряд тоді ж погрожував вжити заходів у відповідь проти німецьких мовників у РФ, а також звернутися до суду.

Читайте також: YouTube видалив новий канал Russia Today німецькою мовою

Німецькомовний канал RT DE, зміст якого формується в Москві, орієнтований на німецьку телеаудиторію з акцентом на новини, документальні та розважальні програми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-