Археологи знайшли затонулий корабель капітана Джеймса Кука

Археологи знайшли затонулий корабель капітана Джеймса Кука

Укрінформ
Спільна експедиція американських та австралійських археологів після 22 років пошуків знайшла затонулий корабель мандрівника і першовідкривача капітана Джеймса Кука.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

«Було знайдено останнє пристанище одного з найважливіших кораблів в історії Австралії», - заявив директор Австралійського музею мореплавства Кевін Сампшен.

У своїй заяві він також повідомив, що корабель «Endeavour» було знайдено біля берегів США, поблизу Род-Айленду.

Корабель «Endeavour» був побудований в Англії у 1764 році. Чотири роки потому Джеймс Кук вирушив на ньому в експедицію до Тихого океану. У 1770 році він висадився в Австралії, а згодом сягнув узбережжя Нової Зеландії.

Читайте також: В Італії знайшли шоломи й зброю битви при Алалії 535 року до нашої ери

Корабель був затоплений британським флотом у 1778 році, під час війни США за незалежність. Рік потому Кук був убитий на Гавайях, під час свого третього плавання до Тихого океану.

З 1999 року велися пошуки судна, під час яких археологи знайшли декілька інших кораблів 18-го століття. Зазначається, що серед американських істориків ще триває дискусія щодо того, чи є знайдений корабель саме тим судном «Endeavour». Однак австралійські археологи запевняють, що мають достатньо підтверджень своєї гіпотези.

Як повідомляв Укрінформ, в Австралії відбувся аукціон, на якому продали пістолет, що належав англійському мореплавцю і картографу капітану Джеймсу Куку.

Фото: Australian National Maritime Museum

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-