Пістолет капітана Джеймса Кука продали на аукціоні в Австралії

Укрінформ
В Австралії відбувся аукціон, на якому продали пістолет, що належав англійському дослідникові, мореплавцеві і картографові капітану Джеймсу Куку. Торги були організовані аукціонним будинком Leski Auctions.

Про це повідомляє Лента.ру.

Як розповіла представниця аукціонного будинку Кассандра Хілбер, покупцем лота став якийсь анонімний колекціонер зі штату Вікторія. При цьому співрозмовниця агентства відзначила, що інтерес до пістолета проявляли й з Нової Зеландії. Покупець заплатив за лот 219 тисяч 600 австралійських доларів (227 тисяч 100 доларів США). До старту торгів лот оцінювався в 100-200 австралійських тисяч доларів.

Латунний пістолет з ударно-кремінним замком був виготовлений у XVIII столітті голландським зброярем. Більше двох століть зброя, що належала капітану Куку, зберігалася в його нащадків. У 2003 році колишній лорд-мер Мельбурна Рональд Уокер придбав зброю на аукціоні в Единбурзі.

Джеймс Кук здійснив три кругосвітні плавання, склав карти західного узбережжя Північної Америки, Австралії, Нової Зеландії. До східного берега Австралії, який в той час зовсім не був вивчений, експедиція мореплавця підійшла у квітні 1770 року. 14 лютого 1779 Кук був убитий на Гавайських островах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-