Шольц збирається на переговори з Путіним

Шольц збирається на переговори з Путіним

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц ближчим часом збирається до Росії на переговори з Путіним.

Про це він сам заявив у ефірі телеканалу ZDF, передає Укрінформ.

Канцлер нагадав, що вже говорив з президентом РФ Володимиром Путіним і поінформував, що планує «незабаром» відвідати Москву для обговорення актуальних питань.

Він також сказав, що наразі збирається до США. Обидва візити готуються. Їх дати політик не назвав.

Читайте також: Білий дім підтвердив, що Байден і Шольц на зустрічі говоритимуть про Україну

«Навряд чи жодне інше питання не турбує нас з партнерами більше, ніж українське», - заявив при цьому Шольц, запевнивши, що це інтенсивно обговорюється в колі партнерів та союзників у ЄС і трансатлантичному просторі. Він наголосив на необхідності скоординованої політики з боку ЄС і НАТО. «Йдеться також про те, щоб можливо було прийняти добре підготовлене рішення», - зазначив глава німецького уряду.

Читайте також: Резніков: Якщо Німеччина не змінить позицію щодо відсічі РФ, їй доведеться розбиратися з «НДР»

Відповідаючи на запитання, чи вважає він пряму агресію Росії проти України реальною, Щольц назвав ситуацію дуже серйозною, адже не можливо не помітити дуже велику кількість солдат, які марширують на кордонах з Україною. «Це все те, що могло би бути передумовою військової акції», - сказав канцлер. Він додав, що треба чітко дати зрозуміти Кремлю, і там, на його думку, це усвідомлюють, що ціна за порушення суверенітету та територіальної цілісності України були б дуже високою. Всі переговори, які наразі проводяться, спрямовані на уникнення подібного сценарію, зазначив канцлер ФРН. Серед таких зусиль він згадав Нормандський формат, який наразі відроджується.

Читайте також: Німеччина ризикує втратити довіру партнерів через позицію в конфлікті з РФ – Ішингер

Шольц не погодився з твердженнями, що союзники більше не вважають Німеччину надійним партнером через її позицію щодо України, та підкреслив, що Берлін надає Україні найбільше допомоги, зокрема, в майже 2 млрд євро.

Напередодні журналісти дорікнули речнику федерального уряду та його главі за не дуже добру комунікацію з медіа та громадськістю, за мовчання канцлера та що деякі його висловлювання з важливих питань не є конкретними та залишають дуже багато питань відкритими. Приміром, речник не захотів відповісти на запитання, скільки разів Шольц говорив телефоном з Путіним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-