Байден ухвалив рішення про розгортання першої частини військ у Європі - CNN

Байден ухвалив рішення про розгортання першої частини військ у Європі - CNN

Укрінформ
Глава Білого дому Джо Байден ухвалив рішення розгорнути кілька тисяч американських військових у Європі як реагування на посилення військової присутності РФ у регіоні.

Про це повідомляє в середу CNN із посиланням на представників адміністрації США, передає Укрінформ.

«Президент Джо Байден офіційно схвалив додаткове розміщення американських військ у Східній Європі, і, як очікується, Пентагон оголосить у середу, що розгортання військ відбудеться «найближчими днями»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: У Держдепі пояснили, чому Штати не хочуть превентивних санкцій проти Росії

За словами чиновників, розгортання сил США у Європі є «демонстрацією підтримки союзників по НАТО, які відчувають загрозу через військову активність РФ поблизу України».

За інформацією джерел, близько двох тисяч американських військових будуть доправлені до Польщі, ще кілька тисяч – до південно-східних країн НАТО, включно з Румунією.

Читайте також: Байден хоче домовитися з Катаром про постачання газу до Європи – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця Пентагон офіційно заявив про підвищення бойової готовності окремих підрозділів та частин у зв’язку із ситуацією в Європі. Крім того, в оборонному відомстві США заявили про готовність розгорнути в разі потреби додаткові 8,5 тисячі американських військових для підтримки Сил швидкого реагування НАТО.

Фото: twitter.com/POTUS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-