Канадська провінція відмовилася від податку для невакцинованих

Канадська провінція відмовилася від податку для невакцинованих

Укрінформ
Уряд канадської провінції Квебек відмовився від наміру запровадити новий податок для осіб, які відмовляються робити щеплення від COVID-19, не маючи до нього медичних протипоказань.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції заявив прем’єр-міністр Квебеку Франсуа Леґо.

За його словами, від податку було відмовлено з метою збереження “соціальної згуртованості” у провінції. “Я розумію, що це розділяє квебекців, а нам зараз слід зводити мости. Моє завдання - пробувати звести квебекців разом, аби вони залишалися об’єднаними”, - сказав Леґо.

Читайте також: У Канаді водії-далекобійники заблокували рух на кордоні зі США

Він додав, що його уряд уже мав відповідний законопроєкт готовим, але вирішив не виносити його на голосування, помітивши “все більше невдоволення” серед населення.

Зауважимо, що деталі запропонованого минулого місяця податку досі залишалися невизначеними. За словами Леґо, невакциновані квебекці мали б платити до державної скарбниці понад 100 дол з особи.

Читайте також: Канадські ЗМІ повідомили про переїзд Трюдо в «секретну локацію» на тлі протестів

Наразі близько 10% жителів провінції не зробили жодного щеплення від COVID-19. При цьому саме невакциновані квебекці займали минулого місяця половину усіх лікарняних ліжок, відведених під хворих на COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-