Суд у РФ відхилив позов Навального про зняття з обліку як екстреміста й терориста

Суд у РФ відхилив позов Навального про зняття з обліку як екстреміста й терориста

Укрінформ
У Росії Петушинський районний суд Владимирської області відхилив позов опозиціонера Олексія Навального, який відбуває термін у виправній колонії, про визнання незаконною постановку його на облік як екстреміста й терориста.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Комерсант".

«Суд вирішив відмовити у задоволенні адміністративного позову Олексія Навального», - оголосив рішення суддя Іван Язєв.

У січні Олексія Навального ще три на місяці залишили на профобліку. При цьому в колонії над його ліжком зняли табличку, на якій було написано, що він схильний до екстремізму й тероризму. Також з його одягу зняли смуги, що засвідчують постановку на облік.

Читайте також: МВС Росії оголосило у розшук Олега Навального

Раніше Навального поставили на облік у зв'язку з тим, що він вчиняв адміністративні правопорушення, щодо нього порушено кримінальну справу, а також він є засновником організації, визнаної в Росії екстремістською.

Опозиційний ТГ-канал SOTA опублікував відео з виступом Навального, який брав участь у засіданні суду по відеозв'язку.

«Я сиджу в цій в'язниці і стою на обліку як екстреміст і терорист, бо при владі нашій знаходяться не лише злодії та лицеміри, але ще просто якісь патологічні брехуни, яким важливо всіх інших звинуватити у якихось жахливих речах. Абсолютно волюнтаристським способом сказати: "Він терорист"», - заявив Навальний.

Як повідомлялося, у жовтні минулого року Навальний повідомив, що в колонії його зняли з обліку як схильного до втечі і поставили на інший облік - як схильного до екстремізму й тероризму.

Читайте також: Батька соратника Навального засудили до трьох років у справі про шахрайство

Раніше Навального та ще кількох його соратників внесли до списку терористів та екстремістів Росфінмоніторингу. У осіб, які потрапили до реєстру, заморожуються рахунки у банках. У червні минулого року Мосміськсуд за запитом прокуратури оголосив екстремістськими організаціями та заборонив структури опозиціонера (ФБК та регіональна мережа Штабов Навального).

Читайте також: Навальний подав п'ятий позов на керівництво колонії

З березня 2021 року Олексій Навальний перебуває у виправній колонії №2 у Покрові Владимирської області, де відбуває покарання у так званій справі "Ів Роше". Він, його прихильники та правозахисні організації вважають його засудження та заміну умовного терміну на реальний політичним. Згідно з вироком, політик повинен вийти на свободу не пізніше осені 2023 року. Проте проти нього порушені ще кілька кримінальних справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-