Навальний подав п'ятий позов на керівництво колонії

Навальний подав п'ятий позов на керівництво колонії

Укрінформ
Російський опозиціонер Олексій Навальний, який відбуває покарання у виправній колонії у Покрові Владимирської області, у середу подав п'ятий позов до керівництва пенітенціарної установи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Петушинського районного суду.

Як випливає із повідомлення суду, позовна заява Навального стосується оскарження дій адміністрації колонії, але не пов'язана з неналежними умовами тримання. Подробиці вимог наразі не повідомляються.

Як повідомлялося, 18 листопада до Петушинського районного суду надійшла четверта позовна заява Навального. Опозиціонер просив визнати незаконним рішення комісії ВК-2 про постановку його на профілактичний облік як "особи, яка сповідує екстремістську ідеологію та схильна до скоєння злочинів терористичного характеру та екстремістської спрямованості". Розгляд позову призначено на 9 грудня.

У червні Петушинський суд відхилив позов, у якому політик вимагав визнати незаконним те, що його поставили на облік як схильного до втечі. У жовтні Навального зняли з обліку як схильного до втечі та поставили на облік як екстреміста та терориста, який передбачає менше перевірок.

Навальний також подавав до ВК-2 два позови через те, що з газет, які він отримує, вирізали статті, а співробітники колонії відмовлялися видати йому Коран та Біблію. У результаті Навальний відмовився від позовів, оскільки йому видали книги, а з його газет перестали вирізати статті.

Навальний відбуває покарання у справі "Ів Роше" у ВК-2 у Владимирській області з березня 2021 року. За цим вироком політик має провести в ув'язненні приблизно два з половиною роки.

У червні структури, пов'язані з Навальним, визнали у РФ «екстремістськими організаціями». За рішенням суду з початку серпня їх ліквідовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-